uponaroof.blogg.se

something I have been thinking about doing for a very long time

Materialet människan och mötet

Allmänt Permalink0

Jag ser en koppling mellan mitt eget konstnärliga arbete och mitt arbete som bildpedagog och det är att jag drivs av nyfikenhet..

 

Jag vill, till exempel, ta reda på saker om materialet och lika nyfiken är jag när jag vill ta reda saker om mina elever. Är det så att jag arbetar med materialen som om det vore människor och människor som om de vore material? Kan man tänka sig att jag drivs av denna fråga i både yrkeskategorier;

Vem är du och vad vill du åstadkomma?

 

Jag är också nyfiken på mina egna tankar kring en idé. På samma sätt är jag nyfiken på elevernas tankar kring en idé eller idéer kring en tanke. Tankar och idéer byter vi med varandra.

 

När jag planerar för deltagandet inom ramarna för min konst så tror jag att jag mest är nyfiken på att se vad som händer i mötet mellan materialet, idéer och andra.

 

Jag tror att mitt viktigaste uppdrag som bildpedagog är att skapa de rätta förutsättningar för elevernas egna upptäckter. Jag tror att det är genom att göra egna upptäckter att man lär sig nya saker men mest för att det är så vi får ökat självkännedom och självförtroende.  I vill hitta former för mötet med människor och i skapandet som jag vill hitta former. I den skapande stunden händer saker som vi inte kan planera i förväg. Detta tror jag är för att i denna stund av fokus och närvaro är vi inte bara oss själva utan vi är med materialet. Vi finns själva genom det vi gör med materialet. Materialet styrs av tankar och tankarna styrs av materialet.

 

Människor, idéer och materialet genom kreativa möten byter roller, blir som ett, skapar varandra, får näring av varandra, ger och tar av varandra.

 

Till top